Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απριλίου 28, 2017

Κομπούχα Δημήτρη Παπαναστασίου

Εικόνα
Κομπούχα - (kombucha), τό τσάι της Μαντζουρίας. ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ Άλλη μια υπερ-τροφή Είναι γλυκό τσάι που έχει υποστεί ζύμωση από  καλλιέργεια βακτηρίων και μυκήτων.-ζυμομύκητας- σέ νερό, μαύρο τσάι καί ζάχαρη. Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή να γίνει δεύτερη ζύμωση με φρέσκα ή ξερά φρούτα ή τζίντερ. Προέρχεται από την Κίνα. Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του εντοπίζεται γύρω στο 221 π.Χ., στην Ιαπωνία. Πρωτοδημιουργήθηκε από μια αποικία βακτηρίων από μανιτάρι, η οποία αφέθηκε για ζύμωση. Πλούσιο σε καλά βακτήρια ιδανικό γιά τήν υγεία & λειτουργία τού εντέρου. \ περιέχει τα ακόλουθα συστατικά: Γλυκουρονικό οξύ, ουσία που παράγεται και από το συκώτι μας για την απέκκριση των τοξινών. Γλυκονικό οξύ, που τονώνει το σύστημα των ενδοκρινών αδένων. Γαλακτικό οξύ, που προάγει την υγιή εντερική χλωρίδα. Οξικό οξύ, που διεγείρει το μεταβολισμό. Ζωτικές μαγιές, ...